Субота, 20.04.2024, 18:16
Шкільний курс фізики від Світлани Олександрівни
Головна | | Реєстрація | Вхід
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2018 » Квітень » 28 » Засідання наукового товариства «Мудра сова»
17:54
Засідання наукового товариства «Мудра сова»

25 квітня у нашій школі відбулася наукова-практична конференція на тему «Перший крок у науку». Керівник проекту – Тимошенко Світлана Олександрівна, учитель фізики. Роботи підготували учні 7, 9 та 10 класів.

      Конференцію розпочали учні 9-х класів, які на уроках інформатики з’ясували причину появи нових слів, а потім повідомили про це нам. Учні провели дослідження та опитування, щоб дізнатися, чи багато дітей знають значення слова “stem”, яке визначає сукупність ознак для підбору майбутньої професії. Словом, за результатами опитування з’ясувалося, що лише 30% опитуваних визначилися зі своєю роботою. Крім того, юні дослідники поцікавилися, що найважливіше для школярів у майбутньому, і це, як не дивно, – заробітна плата. Під час презентації робіт доповідачі оприлюднили рейтинги вищих навчальних закладів для тих чи інших професій, а також необхідні предмети ЗНО. Віримо, що ця інформація пригодиться майбутнім вступникам.

      Вам відомо, що на базі нашої школи працює наукове товариство «Мудра Сова», яке дозволяє учням старших класів займатися пошуково-дослідницькими роботами. У цьому році наші учні не просто залишили роботи, а представили їх членам Малої академії наук. Звісно є призери та переможці районного етапу. Вони представили нам свої різнопланові дослідницькі роботи. Особливої похвали від слухачів отримав проект про визначення рівня тютюнопаління в Липоводолинському районі. Інформація стала дуже корисною як дітям, так і дорослим.

      На практиці були показані досліди учнів на створення чудових кристалів з лимонної кислоти та мідного купоросу. Слухачі були запрошені для оцінювання результату. Їм дали можливість поспілкуватися з експериментаторами про процес створення прикрас, що зайняв не один місяць. Але результат того вартий, чи не так? Адже ці кристали можна продавати як біжутерію та отримувати чималі гроші!

      Ми впевнені, що конференція не пройшла даремно та з нетерпінням чекаємо наступної частини, де учні презентують нам свої власноруч створені прилади, і ми дізнаємося детально про їх виготовлення.

Учень 11-А класу, Олександр Курський

Переглядів: 515 | Додав: fyzika | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту
Соцмережа учителя
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz